Menu

Fuga Dariei din Ținutul Păsării Măiestre, de Sînziana Popescu

Seria Andilandi continuă cu cel de-al cincilea roman semnat de Sînziana Popescu: „Fuga Dariei din Ținutul Păsării Măiestre”. Ilustrațiile de pe copertă îi aparțin Cireșicăi Cuciuc.

Sânzienele, Piticii, Balaurii, Zmeii, Caii Năzdrăvani, Ielele, Uriașii, Căpcânii, ba până și atotputernicul Solomonar Mar au rămas încremeniți ca niște statui-vii în bătălia epocală ce ar fi trebuit să le decidă soarta după zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor.

Ce vrajă misterioasă i-a țintuit pradă Strigoilor și Hârcelor? Ce va putea face Daria împotriva acesteia? Și cine sau ce o va mai putea ajuta acum? Prietenii din umbră? Dragostea pentru muzică? Curajul?

Învață din greșelile ei. Nu se știe când Andilandi te va pune la încercare și pe tine.

Citeşte mai departe ...

Cartea basmelor, de Petre Crăciun: Texte care încântă și educă

Am citit, din curiozitate profesională, dar și dintr-o nostalgie a copilăriei, mulți cărți de basme scrise în vremea noastră. Niciuna nu m-a fermecat ca aceea pe care ați deschis-o acum, iubiți cititori. Datorită lui Petre Crăciun am retrăit vraja pe care o simțeam la țară, unde eu și frații mei ne petreceam în fiecare an „vacanța mare”, ascultând-o pe bunica seara spunându-ne povești la gura sobei în bucătăria de vară. Venea de afară miros de fân proaspăt cosit, se auzeau greieri în întuneric, „orologii pierdute în iarbă”, cum îi numea Eminescu, se zăreau pe cer dâre luminoase de stele căzătoare, iar noi, în această atmosferă de basm, vedeam cu ochii minții personajele din istorisirile bunicii.
Citeşte mai departe ...

Fetița din Floare, un volum de Petre Crăciun

Editura: ZORIO, povesti si povestiri pentru copii. Ilustratii de Anca Smărăndache. Număr de pagini: 60

 

Fetița din Floare” ne oferă o poveste sensibilă și inedită despre călătoria inițiatică a unei fetițe (născută într-un trandafir regal) în lumea exterioară, unde se întâlnește cu șapte personaje simbolice:

Îndrăgostitul, Cercetătorul, Negustorul de Flori, Alpinistul, Copilul Răsfățat, Bătrâna care daruiește flori și Ascetul. Personajele povestirii sunt: Fetița din Floare, zeița Iris, Marele Curcubeu (soțul zeiței) și Micul Curcubeu, fiul celor doi. Călătoria o ajută pe Rose, personajul principal, să descopere diferite tipologii umane, să înțeleagă și mai bine minunata lume

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS