Menu

In Memoriam: Petru Demetru Popescu

S-a stins din viață colegul nostru de Filială, scriitorul Popescu Demetru Petru, autorul a peste 150 de volume, publicate pe parcursul a aproape cinci decenii de activitate.

Colegul nostru s-a născut la data de 29 iulie 1929, în comuna VÂLCĂNEȘTI, jud. PRAHOVA. Tatăl: Dumitru Popescu, n.22 august 1889 în comuna HEREȘTI-ILFOV, învățător – m. 11 iulie 1982. Mama: Ecaterina (n. Popescu) la 31 iulie 1889 în orașul Ploiești, jud. PRAHOVA, învățătoare, publicistă, - m. 14 sept. 1982.

Inmormântați la cimitirul Bolovani (PLOIEȘTI), acolo unde își va găsi odihna veșnică și Petru Demetru Popescu.

Citeşte mai departe ...

IN MEMORIAM ION OCHINCIUC

Ion Ochinciuc (n. 21 august 1927, Sculeni, Iași - d. 4 octombrie 2016, București) a fost un prozator și dramaturg român, membru titular în Uniunea Scriitorilor din România începând din anul 1970, Filiala pentru copii și tineret.
A urmat cursurile Facultății de Construcții din Iași, urmează Facultatea de Litere a Universității București, apoi pe cele ale Facultății de Filologie din București luându-și licența în 1953. A cunoscut oameni renumiți printre care putem aminti: George Călinescu, Tudor Vianu, C.A. Rosetti, Iorgu Iordan, Alexandru Graur și alte somități ale literaturii și filosofiei românești.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS